Fancy Gown: The Love Of Masquerade

Masquerade

Barn gör det självklart, uppmuntras until rollspel. Males vuxna i alla åldrar och bakgrunder kan vara avhängiga anhängare av detta mest mänskliga av lust. Den “cross-dressing” manen ses ofta av fransmännen som en engelsk excentricitet; tills vi kommer ihåg den pre-revolutionära frankriken och dess “peruk-adorning, sminkad plasterad aristokrati. Eller 1930-talet med sin hedonistiska cabaret och erotik en kultur som bromsas i transgender teatrar. Eller överväga 1980-talet Italien med den största befolkningen av transsexuella i Europa. Sådana historiska perspektiv lyfter mycket ljus på vad som verkar vara ett konstigt normalt universellt mänskligt behov av maskerad och rollspel. Det ligger djupt i våra formella och inte-så-formella traditioner.

Om vi ​​tittar på tidiga romerska tider, och until historier av populära historiker av tiden som Suetonius & Cicero, upptäcker vi until vår nöje hur kejsare som Caligula & Nero ofta skulle klä sig som vagabonds för att njuta av Romas underjordiska underkropp. Den romerska Saturnalia-festivalen var en veckolång orgie av mat, intercourse och vin där slavar skulle klä sig som sina herrar, bedecked med de finaste smycken och togas, som väntade på sina mästare som skulle klä sig som slavar. Beneath medeltiden skulle den venetianska aristokratin hålla maskerade bollar som kräver deltagare att dölja sin identitet. I den italienska politiken, med familjer som den ökända Medici som ägnade sig åt all type av förräderi och rivalitet, var det klokt att hålla sig i sin dolda fördjupning bakom en masks. I det här sammanhanget skulle övningen av snygga klänningar ha varit en säkerhetsåtgärd snarare än en lekfull efterlevnad halloweenkläder barn.

I Storbritannien var den viktorianska och edwardianska eran känd för sina fancy dress-partier, utan tvekan en del av den gamla europeiska traditionen så framträdande i Frankrike och Italien. Males detta var bara samhällets högsta socioekonomiska strata och återspeglade formaliteterna och finerna av kungliga domstolar.

Fancy costume som en sedvanlig medborgares övning har förmodligen sina rötter i de gamla hedniska festivalerna och religionerna, där animaliska gudar skulle påkallas av en kostymed shaman för att symbolisera diskurs med uttryck för en viss naturlig energi. I Kina är draken en populär enhet som ingår i samtida kinesiska festivaler. Sådan antropomorfism – tilldelning av djuregenskaper until människor – är en stor del av de gamla egyptiska religionerna och ritualerna. Den moderna Halloween-traditionen, som antogs av Amerika, kom ursprungligen från keltiska traditioner. Den 31 oktober för dem var en tid när andar av de döda var de mest potenta och hotande. Att skrämma bort dessa andar klädde folks som zombies.

Här i det 21: a århundradet har praktiken av snygga klänningar blivit mer av ett nöje, avlägsnat av alla äldre formaliteter. Det är fortfarande populärt bland många människor i alla samhällsskikt. Det introducerar teatralerna i våra liv, gör oss större än livet. Det är ett “steg ut ur sammanhanget”, en absurd parodi av deltagarnas “normala” jag som är uppskattat i lekens ande. Det kan vara ett uttryck för vår sexualitet, eller hur vi kan idealisera den sexualiteten. Det gör det möjligt för oss att leka med idén om vår personlighet, av vår identitetskunnande kan vi säkert återvända. Beneath 1970-talet hittade Storbritannien kostymerna sin väg until de vanliga medierna, vilket framgår av Glam Rocks popularitet, med dess ersatz space-suit glitter & outrageous make-up, stövlar och hattar, och även Disco med dess “extravaganta kostymer och stort hår. Vid den tiden var landet bestående av politiska och ekonomiska kriser, vilket utan tvivel gav upphov until den massavskapning som hittades i tiden.

Fancy dressing var framträdande igen på 1980-talet, där det var uppenbart som ett viktigt inslag i den nya romantiska rörelsen. Detta hade börjat i Londons klubbland som ett svar på den gråa, dystra postindustriella despair av tiderna. Tyngdpunkten var på tvärförband, extravagant användning av smink, enstaka chic-designer kläder utifrån konstnärlig snarare än praktisk förtjänst, färg och avsiktlig humorless pouting. Huvudpersoner i detta sentiment var handlingar som Boy George, Japan & Steve Unusual.

Bland den brittiska allmänheten har tillväxten av kostympartier ökat markant sedan 1940-talet. Högre levnadsstandard, högre löner och ökad fritid och förväntningar i en konsumentbom har medfört en känsla av frivolitet och mock-decadence för att genomsyra nöjetiden för många människor. Från och med 1990-talet har det skett en uppsving i försäljningen av tillverkade kostymer, som matas av ett oändligt utbud av karaktärer från film- och musikindustrin. Detta har inneburit att fancy-partyet nu har diversifierat helt och fullt med teman som “80-talet” eller “Star Wars”. Richard O’Brins “The Rocky Horror Image Present” visar turer över hela världen och presenterar som en del av sin “act viewers fancy costume & participation. Madonna’s spiked boob-tube är ett populärt föremål för dagens snyggare (män eller kvinnor!), Liksom Darth Vader & Rambo costu

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *